nedelja, 13. julij 2014

BDS Gibanje išče prostovoljce in prostovoljke


BDS Gibanje išče prostovoljce in prostovoljke, ki bodo sodelovali v kampanji za pravice Palestincev BDS (Bojkot, dezinvesticije, sankcije).

Kampanja BDS je globalna kampanja za bojkot, dezinvesticije in sankcije(BDS) proti Izraelu, dokler ta ne bo začel spoštovati mednarodnega prava ter pravic Palestincev. Julija 2005 je palestinska civilna družba pozvala mednarodno skupnost, da sproži bojkot, dezinvesticije in sankcije proti Izraelu, dokler ta ne bo izpolnil svoje obveze in priznal neodtujljivo pravico Palestinskega naroda do samoodločanja in začel v celoti spoštovati mednarodnega prava. Podobno kot so delovale sankcije proti Južnoafriškemu apartheidu, želi tudi ta kampanja privesti izraelsko vlado do spoznanja, da si državljani, vlade, organizacije in sindikati po vsem svetu ne bodo več zatiskali oči in molčali o vojnih zločinih, ki se dogajajo v Palestini. BDS je strategija, ki ljudem omogoča, da prevzamejo učinkovito in odločilno vlogo v palestinskem boju za pravico. V letu 2011 je kampanja BDS pričela delovati tudi v Sloveniji. Spletna stran globalnega gibanja BDS se nahaja na www.bdsmovement.net, slovenska pa na www.bds.si.

Vse, ki vas bi zanimalo konkretno sodelovanje pri kampanji vabijo, da nam to sporočite na info@bds.si, kjer smo na voljo tudi za dodatna vprašanja. Iščejo se prostovoljci in prostovoljke za naloge kot so:  urejanje spletne strani in Facebooka,  organizacija dogodkov in kampanj, udeležba na akcijah, pisanje in povzemanje pozivov, grafično oblikovanje, postavljanje spletne strani itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar