sobota, 8. marec 2014

Prijavni rok za Erasmus+ je 17. marec!

Prijavni rok je 17. marec 2014 do 12. ure in velja za Ključni ukrep 1 – Učna mobilnost posameznikov. Na področju mladine je mogoče v okviru tega ukrepa prijaviti mladinsko izmenjavo, evropsko prostovoljno službo, usposabljanja, seminarje, študijske obiske ipd. (torej aktivnosti, ki so v preteklem programu spadale v akcije 1.1, 2.1 in 4.3).

1.korak: Pridobitev PIC kode

Da boste lahko prijavili projekt, morate za svojo organizacijo najprej pridobiti PIC kodo. To storite tako, da na Portalu za udeležence ustvarite profil organizacije. Po tem, ko na portalu uspešno ustvarite profil organizacije, morate vanj obvezno naložiti (pripeti) še nekatera dokazila, in sicer:
-       Izpis iz AJPES-a
-       Obrazec za finančno identifikacijo
-       Dokazilo o pravnem statusu

Prijavne podatke in PIC kodo skrbno shranite, saj boste morali pri vsaki naslednji prijavi v programe EU uporabiti isto kodo. V kolikor imate pri pridobivanju PIC kode težave, si lahko pomagate z Vodnikom Evropske komisije za pridobitev PIC kode.

2. korak: Priprava projekta in izpolnjevanje prijavnice

Osnovni dokument pri pripravi projektov je seveda Vodnik po programu Erasmus+, za kakovostnejšo pripravo projektov pa vam priporočamo tudi ogled Vodnika za ocenjevalce kakovosti projektov.

Elektronska prijavnica za prijavo projektov na področju mladine v okviru Ključnega ukrepa 1 je na voljo tukaj.

Če se vam prijavnica ne prikazuje pravilno, lahko to praviloma rešite na dva načina: prijavnico z desnim klikom shranite na računalnik in jo nato odprete od tam, če tudi to ne deluje pa poskusite posodobiti bralnik PDF dokumentov, ki ga uporabljate (npr. Adobe Acrobat Reader).

Pri izpolnjevanju si lahko pomagate s Tehničnim vodnikom za izpolnjevanje prijavnic, za preračunavanje razdalj za potne stroške pa uporabite Kalkulator razdalj Evropske komisije.

3. korak: Obvezne priloge

Kljub temu, da je prijavnica elektronska in je od letošnjega leta dalje ni več potrebno pošiljati po pošti, pa je potrebno vanjo pripeti nekatere priloge ter podpisane in skenirane dokumente, in sicer:

-       Podpisana in skenirana pooblastilna pisma (nadomeščajo stare Part III Agreemente)
-       Časovni načrt aktivnosti (za to v okviru Ključnega ukrepa 1 ni posebnega predpisanega obrazca)
-       Podpisana in skenirana Častna izjava (ki je sicer sestavni del prijavnega obrazca)

Pomembno: V prijavnico lahko pripnete največ pet (5) priponk, zato morate v primeru, da imate več partnerjev, vsa pooblastilna pisma skenirati v en (1) sam PDF dokument, ki ga nato pripnete k prijavnici. V primeru, da vam pooblastilnih pisem ne uspe priložiti ob prijavi, jih morate posredovati najkasneje do podpisa pogodbe z Nacionalno agencijo.

4. korak: Oddaja prijavne dokumentacije

Ko je prijavnica izpolnjena in ste vanjo pripeli vse obvezne priloge, jo lahko elektronsko oddate s klikom na gumb Oddaj, in sicer najkasneje do 12. ure na dan prijavnega roka. V kolikor bi imeli pri oddaji tehnične težave, bomo te reševali individualno, pomembno pa je, da nas v tem primeru o tem pisno obvestite v roku 2h na info@mva.si, zraven pa obvezno priložite dokazilo (npr. print screen) o neuspešnem poskusu oddaje prijavnega obrazca.

Želimo vam uspešno prijavo projektov!

Ni komentarjev:

Objavite komentar