nedelja, 31. avgust 2014

Revija Orange magazine išče sodelavce

Revija Orange magazine išče projektnega managerja, urednika vsebine in grafičnega oblikovalca. Mesta so odprta za mlade novinarje, stare med 18 in 28 let. Delo je sicer prostovoljno, omogoča pa brezplačna potovanja po Evropi in obiskovanja medijskih dogodkov. 
Za revijo lahko delate od doma, delu pa morate biti pripravljeni posvetiti od 10 do 15 ur tedensko.

Prijave do 5. septembra 2014!
 
Razpis si lahko ogledate tukaj.

sobota, 30. avgust 2014

Štipendije za bodoče študente konferenčnega tolmačenja

Generalni direktorat za tolmačenje razpisuje štipendije za vse, ki se v prihodnjem študijskem letu želite vpisujete na študij konferenčnega tolmačenja. Štipendije so namenjene državljanom članic EU ali držav kandidatk za vstop v EU. Za študij v državah EU bodo kandidati prejeli 2400€, za študij v državah kandidatkah oz. državah, ki niso članice EU pa 1600€ v enkratnem znesku.

Prijave do 16. septembra 2014!

petek, 29. avgust 2014

Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, Maribor

Z današnjim dnem se začenja Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki bo potekal do nedelje, 31.8.2014. Glavno festivalsko prizorišče je Sodni stolp, program pa bo tudi v atriju Vetrinjskega dvora, na Živih dvoriščih in v mestnem kinu Udarnik. Dokumentarni filmi ob kulinarični umetnosti, glasbi, zabavi, DOKU pogovorih in dokumentarni delavnici bodo mesto Maribor že tretjič ujeli v času in prostoru dokumentarnosti. 

Na vse projekcije DOKUDOC festivala je vstop prost (razen letni kino Udarnik).

Konferenca Hear my voice! Making youth participation powerful, Belgija

Kdaj? 6. - 8. oktober 2014
Kje? Bruselj, Belgija
Kaj? Evropska konferenca se bo osredotočala na diskusijo o priporočilih predstavljenih v “Reflection Group on Youth Participation” in o medvrstniškem projektu “Participation of young people in the democratic Europe”. 

Prijave do 18. septembra 2014.

Več tukaj.

četrtek, 28. avgust 2014

Lidl Slovenija pomaga z donacijami projektom

Podjetje Lidl Slovenija v sodelovanju s Planet Siol.net z donacijami pomaga projektom, katerih namen je izboljšanje življenja v skupnosti in boljše življenje svoje okolice. Podjetje bo vsak teden izbralo en projekt in ga podprlo z donacijo, Planet Siol.net pa bo poskrbel za medijsko promocijo vašega projekta.

Prijave zbirajo prek spletnega obrazca.

sreda, 27. avgust 2014

Trening SOHO na Hrvaškem

Kdaj? 12. - 16. november 2014
Kje? Hrvaška
Kaj? Trening SOHO je namenjeno izboljšanju kvalitete projektov EVS z razvojem kompetenc vseh, ki so neposredno vključeni v podporni sistem prostovoljca EVS. Udeležencem bodo predstavljene tudi možnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ Mladi v akciji.

Prijave do 21. septembra 2014.

Več tukaj.

Mednarodni študentski festival v Trondheimu, Norveška

Mednarodni študentski festival v Trondheimu (ISFiT) je največji mednarodni študentski festival, ki se ukvarja z vprašanji vezanimi na socialno in politično področje. Tema ISFiT 2015 je ˝Korupcija˝, ki bo debatna tema na 18 delavnicah, vezanih na različna področja povezana s korupcijo. 
Festival se bo odvijal med 5. in 15. februarjem 2015 v Trondheimu na Norveškem. ISFiT bo udeležencem zagotovil prenočišče in prehrano, potne stroške pa udeleženci plačajo sami.

Prijave do 30. septembra 2014 prek prijavnega obrazca.

torek, 26. avgust 2014

Pogodbeno delo pri nadzoru ČP v romskih skupnostih, Moldavija

Kaj? Nadzor človekovih pravic v romskih skupnostih
Kje? The European Roma Rights Centre, Moldavija

Rok prijave: 31. avgust 2014
Za koga? Interesenti z izkušnjami s preučevanjem človekovih pravic.
Več o tem
.

Pripravništvo pri Mednarodnem odboru Rdečega križa, Ženeva

Kaj? Pripravništvo pri Women and War Sector, Mednarodni odbor Rdečega križa
Kje? Ženeva, Švica
Rok prijave: 31. avgust 2014

Za koga? Magistri mednarodnih odnosov, prava, sociologije, zgodovine, antropologije ali podobnih področij.
Povračilo: 3000 CHF na mesec

ponedeljek, 25. avgust 2014

Schwarzkopf Stiftung, potovalne štipendije

Štipendije imajo namen dati mladim ljudem priložnost potovati po Evropi z namenom preučevanja specifičnih kulturnih in političnih aspektov evropske integracije na terenu. 

Gre za dve vrsti štipendij:
- klasična potovalna štipendija - 550€ za mlade med 18. in 26. letom
- potovalna štipendija v sodelovanju z Deutsche Bahn za mlade med 17. in 25. letom

Štipendije za študij ekonomskih in inženirskih znanosti, Nemčija

Fundacija Rochus in Beatrice Mummert v sodelovanju s Fundacijo Robert Bosch podeljuje štipendije za študij ekonomskih in inženirskih znanosti novi generaciji bodočih top menedžerjev iz držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Gre za štipendijo za 2,5 letni magistrski študij na Univerzi v Kölnu, Nemški visoki šoli za šport ali na Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule (RWTH) v Aachenu.

nedelja, 24. avgust 2014

Priložnost za prostovoljstvo - nacionalni park v Bolgariji

Če bi se kot prostovoljec rad znašel v naravnem okolju, je tabor »Vratsa Balkan« v Bolgariji pravi naslov zate. V taboru, ki se bo začel 17. septembra, bodo prostovoljci obnavljali in gradili novo turistično infrastrukturo v nacionalnem parku, ustvarjali zelene poti in ograje ter se na koncu preizkusili še v izdelavi promocijskega videa o samem parku.

Priložnost za prostovoljstvo - teden gledališča v Luzernu

Organizacija SCI pripravlja teden gledališča za otroke iz begunskih centrov v Luzernu. Prostovoljci se bodo preko dela lahko spoznali z migrantsko problematiko, se preizkusili v organiziranju različnih delavnic in iger za otroke ter izboljševali svoje znanje jezika.

sobota, 23. avgust 2014

EVS v Indiji

Zavod Voluntariat išče prostovoljce med 18. in 30. letom za udeležbo na projektu EVS, ki bo potekal v Indiji pri nevladni organizaciji ETASHA iz New Delhija.
Glavni namen projekta je spodbujanje aktivnega globalnega državljanstva in medkulturnega učenja, kar prostovoljci krepijo preko sodelovanja pri organizaciji in izvedbi delavnic aktivnega državljanstva, globalnega učenja in socialnega vključevanja mladih. Sodelovanje z lokalno mladino in drugimi prostovoljci je nedvomno motivacija, ki pripomore, da prostovoljci prakticirajo aktivno globalno državljanstvo tudi ob vrnitvi domov.

Priložnost za prostovoljstvo - kulturni tabor v Turčiji

Tabor, ki se bo od 9. septembra odvijal v Turčiji pa je namenjen prostovoljcem, ki jih zanima festivalsko okolje, kultura in umetnost. Prostovoljci bodo lahko nadgrajevali svoje organizacijske veščine preko sodelovanja z organizacijskim komitejem, ki skrbi za realizacijo festivala.

Več!

petek, 22. avgust 2014

EVS v Jordaniji


Zavod Voluntariat v sodelovanju z organizacijo East & West Center for Human Resources Development vabi mlade med 18. in 30. letom, da se pridružijo prostovoljski misiji, ki bo potekala v palestinskem begunskem taboru.

Glavni namen projekta je spodbujanje medkulturnega dialoga med mladimi iz Evrope in Bližnjega Vzhoda, razbijanje stereotipov ter vključevanje v proces aktivnega globalnega učenja. Prostovoljci bodo z delom v taboru ter v sodelovanju z lokalnim prebivalstvom tako pridobivali pomembne izkušnje in razvijali svoje osebne in strokovne kompetence.

Preberi več.

četrtek, 21. avgust 2014

Usposabljanje o učenju skozi šport, Romunija

V Romuniji bo med 6. in 12. oktobrom 2014 v kraju Cluj Napoca potekalo usposabljanje na temo, kako učenje skozi šport uporabiti pri delu z mladimi. Sodelujejo lahko voditelji v starosti med 18 in 35 let, ki se z mladino ukvarjajo v nevladnih, tudi športnih organizacijah. 

Prijave zbirajo do 10. septembra. Preberi več.

sreda, 20. avgust 2014

“What is your NEET?” Seminar, Finska

Kdaj? 21.-25. oktober 2014
Kje? Helsinki, Finska
Kaj? Seminar o izzivih in problemih NEET (
"Not in Education, Employment, or Training") in o ustvarjanju boljših priložnosti za to ranljivo skupino na poti do reintegracije v družbo in trg dela.

Tu najdeš več.

torek, 19. avgust 2014

Štipendije

Mestna občina Ljubljana razpisuje 90 štipendij za nadarjene dijake in študente, ki imajo stalno prebivališče na območju Mestne občine Ljubljana, za šolsko oziroma študijsko leto 2014/2015.
Kandidati se bodo lahko prijavili na razpis prek aplikacije E-razpis za štipendije za nadarjene dijake in študente Mestne občine Ljubljana od 5. 8. 2014 do izteka roka za prijavo, ki je:
  • za dijake 5.9.2014 in
  • za študente 6.10.2014.
Več tukaj.

Konferenca ''Bridges for Trainers'', Nemčija

Kje? Bonn, Nemčija
Kdaj? 8.-10. december
Rok prijave: 21. september 2014

Konferenca Bridges for Trainers 2014 ponuja platformo za razpravo o trendih in ključnih vprašanjih, povezanih z usposabljanjem na področju mladine - nacionalno in mednarodno.

Več tukaj.

ponedeljek, 18. avgust 2014

Postani EVS prostovoljec v Jordaniji

Zavod Voluntariat v sodelovanju z organizacijo East & West Center for Human Resources Development vabi mlade med 18. in 30. letom, da se pridružijo prostovoljski misiji, ki bo potekala v palestinskem begunskem taboru.

Za šestmesečni projekt, ki se bo pričel v začetku novembra, iščemo 3 prostovoljce. 

Prijavnico s CV-jem v angleščini pošljite do 5. septembra 2014 na naslov globalno@zavod-voluntariat.si (Katja Celin Yere). 

Več o projektu najdete tukaj. Intervjuji s kandidati, izbranimi v prvem krogu, bodo potekali predvidoma v drugem tednu septembra.

Emerging Leaders Conference 2014

Tema letošnje konference je mednarodno leto družine in mladinske kriza brezposelnosti in bo potekal v Bruslju od 17-21 november, 2014 nastajajočem Leaders Conference (ELC) je vsakoletni dogodek, ki si prizadeva, da bi gostil kritične mislece, da preučijo vprašanja na področju brezposelnosti mladih, družine, dela, družinskega življenja in medgeneracijske solidarnosti.


Več tukaj.

nedelja, 17. avgust 2014

Razpis za predavatelja za trening usposabljanje

Zavod MOVIT, Nacionalna agencija Slovenije za program Erasmus+ na področju mladine in SALTO South East Europe Resource Centre iščeta trenerja za izobraževalni tečaj "Češnja na torti" - mladinska izmenjava v okviru dolgoročnega delo s skupinami mladih. 

Več informacij o razpisu je na voljo tukaj.

Rok za prijavo je četrtek 21 avgust 2014.

Seminar ''AIR MEDIA "Adieu les Idées Reçues" "Bye bye received ideas"!'', Francija

Kje? Marseille, Francija
Kdaj? 29. oktober - 2. november 2014
Rok prijave:22. september 

Seminar je namenjen kot laboratorij sodelovanja, kjer bodo udeleženci delili svoje izkušnje metod in orodij učenja.Poudarek je na tem, kako uporabljati medij videov  kot uporabno orodje v projektne namene za mlade, še posebej v tistih, ki vključuje mlade z manj priložnostmi.

Več na povezavi.

sobota, 16. avgust 2014

Projekt Better Together



Na Mednarodnem odboru Zveze ŠKIS med 24. in 26. avgustom 2014pripravljamo tridnevni projekt Better Together (Skupaj boljši), ki se bo odvijal v hostlu Celica v Ljubljani. V okviru projekta boste imeli priložnost obiskati fotgrafsko razstavo Davida Sotoce, različne ustvarjalne delavnice, delavnice o možnostih mobilnosti za mlade ter kulturni bazar.

Program prireditve:

nedelja, 24. avgust 2014
19.00 odprtje fotografske razstave Davida Sotoce
19.30 druženje v hostlu Celica

ponedeljek, 25. avgust 2014
12.00 delavnica izdelave oblačil iz recikliranih materialov
16.00 delavnica body paintinga
20.00 predstavitev popoldanskih kreacij

torek, 26. avgust 2014
10.00 delavnica o mobilnosti mladih
11.00 predavanje o Evropski prostovoljni službi
15.00 fotografska delavnica
17.00 kulturni bazar v hostlu Celica


Zaradi omejenega števila mest vas vabimo, da se na delavnice prijavite do 22.8.2014 na e-naslov internationalboard@skis-zveza.si, kjer smo dosegljivi tudi za več informacij.

Kako skupaj naprej v Sloveniji?

Pričetek: 8. septembra 2014

Vabimo mlade, da se nam pridružijo pri projektu SOS – spreminjamo, opominjamo, spreminjamo, ki je namenjen ozaveščanju konfliktov in nasilja v slovenski polpretekli zgodovini ter dejavnemu prizadevanju za boljše odnose v naših skupnostih in medsebojno sodelovanje.


Več na povezavi.

Trening usposabljanje ''How to design your project in Erasmus+: Youth in Action'', Avstrija

Kje? Salzburg, Avstrija
Kdaj? 17. -19. november 2014
Rok prijave: 5. oktober 2014

Že imate konkretno projektno idejo in načrt, da zaprosit za dotacijo v okviru programa Erasmus +: Mladi v akciji, vendar še vedno potrebujete nekaj dela ali nasvetov za dvig kakovosti vašega projekta.

To je prava pot usposabljanja za vas!

Več na povezavi.


petek, 15. avgust 2014

Trening usposabljanje ''Peace In + Peace Out = Sustainable World Peace'', Belgija

Kje? Lede, Belgija

Kdaj? 21.- 29. september 2014 

Rok prijave: 23. avgust

Cilj The European Fellowship je usposabljanje mladinske voditelje, trenerje in mladinske delavce, da se naučijo spretnosti, ki jih lahko razmnožujejo v svojih skupnostih in uporabijo v svojem mladinskem delu. 

Več na povezavi.


Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju vzorčnih prevodov v tuje jezike in prevodov v tuje jezike za leto 2014

Predmet javnega razpisa JR9–PVP–2014 je sofinanciranje kulturnih projektov na področjih vzorčnih prevodov v tuje jezike in prevodov v tuje jezike, ki bodo bistveno prispevali k uveljavitvi slovenske kulture v mednarodnem prostoru.

JAK bo kulturne projekte v letu 2014 v okviru javnega razpisa JR9–PVP–2014 podpirala v skladu z naslednjimi dolgoročnimi cilji:
- prevajanje kakovostnih in prepoznavnih izvirnih slovenskih del v tuje jezike;
- promocija in uveljavljanje avtorjev in njihovih del doma in v tujini;
- neposredno podpiranje ustvarjalcev.

Več na povezavi.

četrtek, 14. avgust 2014

Evropski kongres psihoanalitične psihoterapije

Evropsko združenj psihoanalitičnih pristopov Slovenija vabi na XI. mednarodni ECPP kongres z naslovom "Moderni psihoanalitični pristopi v modernih časih?", ki bo potekal od 19. do 20. septembra 2014 v Grand Hotelu Metropol, Portorož.

Več na povezavi.

Usposabljanja s področja prostovoljstva

Ekipa Slovenske filantropije še naprej izvaja usposabljanja s področja prostovoljstva. Če se na prostovoljstvo šele pripravljate, če pri svojem delu povezujete posameznike različnih generacij ali če ste prevzeli odgovornosti mentorstva, potem se jim lahko pridružite že konec avgusta in v septembru. Več na njihovi spletni strani.

sreda, 13. avgust 2014

AMNESTY INTERNATIONAL SLOVENIJE IŠČE PROSTOVOLJCE-TOLMAČE (M/Ž): ŠPANSKO-ANGLEŠKO TER FRANCOSKO-ANGLEŠKO

Med 29. septembrom in 3. oktobrom 2014 bo v Ljubljani potekalo srečanje/delavnica predstavnikov Amnesty International z vsega sveta, ki delajo na področju učenja človekovih pravic (UČP). Tematsko bodo obravnavali evalvacijo, monitoring, merjenje učinka v zvezi s programom UČP Izobrazba-opolnomočenje-pravičnost.

Iščejo tolmače, ki bi to opravili kot prostovoljci, torej brezplačno (poskrbeli bi za stroške, več spodaj). Rok za prijavo je 20. avgust.

Več na povezavi.

Jesenski ustvarjalni maraton: Informativni dan in delavnica za podprogram Kultura

Razpis za projekte sodelovanja za leto 2015 v okviru podprograma Kultura se izteče že 1. oktobra 2014. Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji zato na (A) informativni dan in (B) delavnico, namenjeno pripravi razpisne dokumentacije, vabi predstavnike organizacij, ki delujejo v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih in povezujejo s partnerskimi organizacijami iz drugih evropskih držav.

Več na povezavi.

torek, 12. avgust 2014

Projekt Better Together

Na Mednarodnem odboru Zveze ŠKIS med 24. in 26. avgustom 2014 pripravljamo tridnevni projekt Better Together (Skupaj boljši), ki se bo odvijal v hostlu Celica v Ljubljani. V okviru projekta boste imeli priložnost obiskati fotgrafsko razstavo Davida Sotoce, različne ustvarjalne delavnice, delavnice o možnostih mobilnosti za mlade ter kulturni bazar.

Program prireditve:

nedelja, 24. avgust 2014
19.00 odprtje fotografske razstave Davida Sotoce
19.30 druženje v hostlu Celica

ponedeljek, 25. avgust 2014

12.00 delavnica izdelave oblačil iz recikliranih materialov
16.00 delavnica body paintinga
20.00 predstavitev popoldanskih kreacij

torek, 26. avgust 2014

10.00 delavnica o mobilnosti mladih
11.00 predavanje o Evropski prostovoljni službi
15.00 fotografska delavnica
17.00 kulturni bazar v hostlu Celica


Zaradi omejenega števila mest vas vabimo, da se na delavnice prijavite do 22.8.2014 na e-naslov internationalboard@skis-zveza.si, kjer smo dosegljivi tudi za več informacij.

Uvodno usposabljanje za prostovoljce

Slovenska filantropija vabi na uvodna usposabljanja, ki bodo potekala v prihodnjih mesecih, točne datume usposabljanj pa lahko najdete tukaj. Uvodno usposabljanje je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci. 

ponedeljek, 11. avgust 2014

Tečaji tujih jezikov

Potovalna agencija STA potovanja ponuja raznolike programe učenja tujih jezikov v tujini. Izbirate lahko med različnimi jeziki kot so angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, kitajščina, japonščina in drugimi. Tečaji so primerni tako za popolne začetnike kot za tiste, ki želijo le izpopolniti svoje znanje jezika ali pa vključiti učenje jezika v svoje potovanje.

Evropska noč raziskovalcev 2014

Evropska noč raziskovalcev 2014 bo potekala 26. septembra 2014 v številnih evropskih mestih. Z obiskom raznolikih dogodkov boste imeli priložnosti za raziskovanje znanosti na zanimive načine, kot so vodeni izleti skozi raziskovalne laboratorije, ki so ponavadi zaprti za javnost, interaktivni znanstveni dogodki, eksperimenti in delavnice.

Na koledarju dogodkov lahko poiščite znanstveni dogodek, ki vas najbolj zanima.

nedelja, 10. avgust 2014

Mednarodna delavnica Money talks

EESTEC LC Ljubljana in Halcom vabita študente na mednarodno strokovno delavnico Money talks, ki se bo odvijala od 4. do 12. oktobra v Ljubljani. Na delavnici bodo udeleženci skozi delo v mednarodnih ekipah, s pomočjo strokovnjakov iz podjetja, izkusili delo na razvoju prototipa “Gamification v Hal M-Bank”.
Najboljši študentje bodo nagrajeni s plačanim pripravništvom v podjetju, vsi pa bodo prejeli certifikat Halcomove akademije.

Rok za prijavo je 29. avgust 2014.

Več tukaj.

Trening ˝Practicing Coaching˝, Bolgarija

Kdaj? 15. - 20. oktober 2014
Kje? Sofia, Bolgarija
 
Kaj? Trening je namenjen vsem, ki vas zanima coaching in želite najti osebni stil pri izvajanju coachinga pri delu z mladimi. Trening je namenjen tako tistim, ki se s coachingom šele začenjajo spoznavati, kot tudi tistim, ki že imate nekaj izkušenj na tem področju.
Prijavnina znaša 400€.

Prijave do 15. septembra 2014.

sobota, 9. avgust 2014

Štipendije za mlade raziskovalce Andalucía talent Hub Fellowship

The Andalusian Knowledge Agency (AAC) razpisuje 50 štipendij za mlade raziskovalce. Štipendije trajajo 2 leti in so sofinancirane v okviru programa Marie Curie. Program predvideva  dve vrsti mobilnosti raziskovalcev, državljanov EU in nedržavljanov Španije.

Z zmagovalno idejo do potovanja v Turčijo

V okviru evropskega projekta Inspireco je odprto nagradno tekmovanje z naslovom "Weave the Green Carpet of Isparta". Zmagovalec tekmovanja bo za nagrado jeseni odpotoval v Turčijo na zaključno konferenco projekta.

Izziv, ki ga zastavlja Inspireco, je zasnovati čim bolj inovativno in trajnostno tridnevno potovanje po Isparti, regiji v Turčiji.

Prispevke zbirajo do 6. oktobra 2014.

petek, 8. avgust 2014

Pomoč pri organizaciji mednarodnega festivala EX PONTO

Kulturno društvo B-51 vabi, da se jim pridružite kot prostovoljci in pomagate pri organizaciji mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti EX PONTO. Pomoč iščejo pri pripravi in organizaciji festivala, koordinaciji gostov in različnih drugih delih.

Festival bo potekal med 14. in 21. septembrom 2014.

Za vse dodatne informacije pokličite na 01-426 95 05 in 041-200 390 ali pišite na: b51@exponto.net. Prijave zbirajo do petka, 22. 8. 2014.

Simulacija delovanja Združenih narodov ˝RomeMUN˝, Italija

Organizacija ˝Giovani nel Mondo˝ vabi na simulacijo delovanja Združenih narodov ˝RomeMUN˝, ki bo potekala med 14. in 18. marcem 2015 v Rimu. Izbranim kandidatom bo organizacija krila stroške nastanitve in prehrane ter del potnih stroškov.

Prijavite se lahko do 31. avgusta 2014.

četrtek, 7. avgust 2014

Dvodnevno usposabljanje o kampanjah in komunikaciji

Sloga 27. in 28. avgusta 2014 vabi na dvodnevno usposabljanje o kampanjah in komunikaciji z naslovom ˝Campaign Communication˝.

Usposabljanje bo vodil izkušeni strokovnjak s tega področja, Matthias Schickhofer, ki je 17 let delal na Greenpeace-u (AT, CEE, International), od leta 2007 dalje pa dela kot samostojni svetovalec za kampanje in komunikacijo. Usposabljanje bo potekalo v angleškem jeziku v prostorih Sloge (Metelkova 6, Ljubljana).

Prijave do petka, 22. avgusta 2014, na e-naslov ana.kalin@sloga-platform.org.

EVS prostovoljstvo v Romuniji

Mladinski center Trbovlje išče EVS prostovoljca za projekt, ki bo potekal od septembra 2014 do junija 2015 v Romuniji, zajemal pa bo delo v vrtcu.

Vsi mladi med 18. in 30. letom starosti, ki ste zainteresirani za udeležbo na EVS projektu, pošljite CV in motivacijsko pismo v angleščini na rada.drnovsek@mct.si najkasneje do 12. 8. 2014!

Seminar v okviru kampanje No Hate Speech Movement, Madžarska

V okviru kampanje No Hate Speech Movement se bo med 16. in 20. septembrom 2014 v Budimpešti na Madžarskem odvijal seminar z naslovom Hate speech and religious intolerance: Educational responses to Islamophobia in Europe.

Cilj seminarja je usmeriti pozornost na probleme intolerance ter diskriminacije zoper muslimane ter raziskati kako lahko izobraževanje pripomore k izboljšanju njihovega položaja v Evropi.

Prijave zbirajo do 19. avgusta 2014.

sreda, 6. avgust 2014

Trening ˝The Hero's Journey˝, Češka

Kdaj? 22. - 30. september 2014
Kje? Češka
Kaj? Trening je namenjen vsem, ki delate z dijaki in vas zanima dinamika odraščanja. Trening bo potekal po metodah izkušenjskega učenja, po modelu Josepha Campbella, ki temelji na zgodbah različnih kultur.

Prijave do 20. avgusta 2014.

torek, 5. avgust 2014

Konferenca Y-work for Peace?, Budimpešta, Madžarska

Kdaj? 17.-23. november 2014
Kje? Budimpešta, Madžarska
Kaj? Konferenca "Y-work for Peace?", ki jo organizira Wost-AYN - World Armenian Youth Network v sodelovanju s Svetom Evrope.

ponedeljek, 4. avgust 2014

Trening "How to design outdoor trainings", Krepa, Poljska

Kdaj? 14.-17. oktober 2014
Kje? Krępa, Poland
Kaj? Trening trenerjev na temo organizacije treningov na prostem. Izobraževanje na prostem je namreč lahko uporabno orodje v programih mladinskega razvoja.

Aktivnost gradnje partnerstev, Antalya, Turčija

Kdaj? 2.-5. december 2014
Kje? Antalya, Turkey
Kaj? "Contact making event Erasmus+ Intro" - Cilj aktivnosti je povečati sodelovanje med organizacijami iz programskih držav in držav vzhodnega partnerstva in Rusije pri izvajanju projektov iz Ključnih akcij 1 programa Erasmus+.

Več preberi tu.

nedelja, 3. avgust 2014

Razpis za izvajalce kariernih klubov, Slovenija

Si star/a od 20 do 26 let in bi rad/a izvajal/a delavnice na temo aktivne participacije in kariernega razvoja za dijake v Novi Gorici, Vipavi, Postojni, Piranu ali Kočevju?
Če je tvoj odgovor DA, potem je to pravi projekt zate!

Uvodno usposabljanje za izvajalce bo potekalo od 22. do 24. avgusta 2014 v Ljubljani.

Prijave na izobraževanje zbira Zavod Nefiks do četrtka, 14.8.2014 prek spletne prijavnice dostopne tukaj.

Delavnice za pridobitev akreditacije EVS

Delavnice za pomoč pri izpolnjevanju vloge za pridobitev akreditacije s katerim pridobi organizacija možnost sodelovanja v projektih Evropske prostovoljne službe (EVS) v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji,  bodo potekale v prostorih MOVIT, Nacionalne agencije programa Erasmus+; poglavje Mladina na Dunajski 22 v Ljubljani (v poslovni stavbi Slovenijalesa, 10. nadstropje), in sicer v sredo, 6. avgusta 2014, od 10:00 do predvidoma 13:00. 

Pred tem pa preučite osnovni dokument, ki ga najdete tukaj.

Prijave zbirajo tu do torka, 5. avgusta 2014.

sobota, 2. avgust 2014

Trening "Passion in Action", Timisoara, Romunija

Kdaj? 10.-17. oktober 2014
Kje? Timisoara, Romunija
Kaj? "Passion in Action" trening cilja na usposabljanje in opolnomočenje mladinskih delavcev, da bi postali pomnoževalci holističnega izobraževanja. Tematike projekta so: holistično izobraževanje, karierno usmerjanje, podjetniško učenje, dobrobit.

Delavnice pred tretjim prijavnim rokom Erasmus+

Delavnice pred tretjim prijavnim rokom, bodo potekale v torek, 26. avgusta 2014, v Ljubljani, in sicer:
- od 10. do 13. ure za Ključni ukrep 1 - Učna mobilnost posameznikov (mladinske izmenjave, EVS, usposabljanja, seminarji ipd.)
- od 14. do 16. ure za Ključna ukrepa 2 in 3 - Strateška partnerstva na področju mladine ter srečanja mladih in oblikovalcev politik na področju mladine. Delavnici bosta ločeni in bosta potekali vzporedno.

Prijave tu do petka, 22. avgusta 2014.

petek, 1. avgust 2014

Delovno mesto programskega sodelavca v SALTO SEE Resource centru

Programski delavec bo opravljal in izvajal program EVS usposabljanj v državah JVE, koordiniral "bazen" trenerjev, izvajal postopke akreditacije EVS organizacij v državah JVE in opravljal druge delovne naloge.

Več informacij o delovnih nalogah, pogojih za zaposlitev, zaželenemu profilu kandidatov, prijavi in obvezni dokumentaciji najdete v razpisu.

Rok za prijavo je 29. avgust 2014!

Tretji prijavni rok Erasmus+

Nacionalna agencija Mladi v akciji pred tretjim prijavnim rokom, 1. oktobrom 2014, objavlja nasvete prijaviteljem predlogov projektov v program Erasmus+: področje Mladina.

Informacije za prijavitelje pred tretjim prijavnim rokom.