petek, 28. februar 2014

Trening usposabljanje Creative laboratory - improving community with art, Hrvaška

Kje? Labin, Hrvaška
Kdaj? 31.3.-4.4.2014

Trening usposabljanje se osredotoča na neformalno izobraževanje v kontekstu likovnega izobraževanja v kombinaciji z različnimi aktivnostmi in metodologijami.

Rok prijave: 4.3.2014

Več informacij na povezavi.

Sofinanciranje udeležbe slovenskega dijaka na Benjamin Franklin mednarodnem poletnem institutu v letu 2014

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov udeležbe enega slovenskega dijaka na Benjamin Franklin mednarodnem poletnem institutu v letu 2014 z dodelitvijo štipendije.

Rok prijave:30.5.2014

Več informacij na povezavi.

četrtek, 27. februar 2014

Mednarodni nagradni natečaj in razstava Instagram fotografij: Prenašamo energijo – BIO 50

Čas trajanja razpisa: 17.2.-30.5.2014

Mednarodni foto natečaj sta pripravila Muzej za arhitekturo in oblikovanje ter ELES d.o.o. ob 50. obletnici Bienala oblikovanja.

V času razpisa, med 17. februarjem in 30. majem 2014, bodo zbirali in nagradili najboljše fotografije, ki bodo po izboru žirije septembra predstavljene na razstavi v okviru programa BIO 50. Če želiš deliti ustvarjalno energijo, vzemi telefon, posnemi fotografijo, jo označi z #BIO50energy in objavi na svojem Instagram profilu ter sodeluj na letošnjem bienalu!

Več na povezavi


 

Natečaj Prostovoljec leta 2013

Mladinski svet Slovenije letos dvnajstič zapored razpisuje natečaj, s katerim bo izbiral najboljše prostovoljke, prostovoljce in projekte minulega leta.

Po izteku natečaja bo MSS podelil nazive Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah (do 19, 20 – 30 in nad 30 let), Naj mladinski voditelj oz. voditeljica, Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. 

Rok za oddajo prijavnic je 11. april 2014.

Več informacij na povezavi.

Svetovna konferenca o mladih, Šrilanka

Kdaj? 6.-9.5.2014
Kje? Colombo, Šrilanka


Cilji konference:
- ustvariti inkluzivno participacijo mladih, 
- deliti ideje, izkušnje in novativne pristope, ki bodo prispevali k razvoju in implementaciji razvojne agende po letu 2015,
- fasilitirati proces, ki povečuje ozaveščenost in implementacijo World Programme for Action on Youth.

Prijavnica in več informacij na povezavi.

Delavnica o komunikaciji v medkulturnih okoljih, Slovenija

Kdaj? 8.3.2014
Kje? Poljanska cesta 12, Ljubljana (prostori Slovenske filantropije)

Na delavnici se bodo udeleženci seznanili z možnimi ovirami pri komunikaciji v večkulturnih okoljih, ozavestili stereotipe in predsodke, ki se pojavljajo v medkulturnem okolju, ozavestili lastne medkulturne kompetence, spoznali pomen osnovnih konceptov s področja medkulturnega dialoga in migracij ter se seznanili s pravicami migrantov.

Rok prijave: 3.3.2014

Več informacij na povezavi.

Izobraževanje Umetnost participativnega vodenja, Slovenija

Kdaj? 23.-25.5.2014
Kje? Planica, Slovenija

Na izobraževanju bodo udeleženci osredotočili na naslednja prodročja:
- prepoznavanje in razvijanje moči, darov, talentov za soustvarjanje modrih odločitev,
- iskanje rešitev,
- vodstvene kvalitete in veščine, ki so potrebne v času krize,
- grajenje močne koalicije.

Prijavnica in več informacij na povezavi.

Trening usposabljanje Plug In, Danska

Kje? Kopenhagen, Danska
Kdaj? 19.-22.5.2014

V okviru usposabljanja se bodo udeleženci seznanili z inovativnimi pristopi pri navezovanju stikov z mladimi. Poleg tega bodo udeleženci izkusili mladinsko delo ter se naučili kako pridobivati nove aktiviste.

Rok prijave: 28.3.2014

Več informacij na povezavi.

EuroMed forum trenerjev, Italija

Kje? Benetke, Italija
Kdaj? 4.-8.10.2014

Na dogodku bodo udeleženci dobili priložnost, da debatirajo o aktualnosti EuroMed, poglobijo in nadgradijo trenerske kompetence, razvijejo nove koncepte trenerstva, EuroMed orodja in projekte partnerjev.

Rok prijave: 26.8.2014

Več informacij na povezavi.

torek, 25. februar 2014

Trening usposabljanje Outward BeaTS, Hrvaška

Kdaj: 10. - 18. april 2014
Kje: Vrsar, Hrvaška

Trening usposabljanje je namenjeno tistim, ki se zavedajo, da imajo osnovne trenerske sposobnosti in jih ni strah teh v praksi tudi uprorabljati. Trening usposabljanje vključuje ogromno aktivnosti na prostem, ki zagotovaljajo učno dimenzijo. 

Rok prijave je 17. marec 2014. 

Dodatne informacije.

ponedeljek, 24. februar 2014

Trening usposabljanje Step In!, Italija

Kdaj: 28. april - 3. maj 2014
Kje: Italija

Se vam zdi, da je izziv aktivirati mlade, da razvijajo svoje projekte? Iščete učinkovite načine, kako bi jih vodili vsaj skozi en celotni projektni cikel v vaši organizaciji in jih naučili prevzeti odgovornost? 

Rok prijave je 19. marec 2014.



Trening usposabljanje The Power of Non Formal Education, Italija

Kdaj: 6. - 11. maj 2014
Kje: Italija

Namen usposabljanja je izboljšati vpliv neformalnega izobraževanja (NFE), načel in metod pri usposabljanju mladih, kot pravih akterjev v družbi (od lokalne ravni do evropske ravni).

Rok prijave je do 10. marca 2014.

Dodatne informacije. 

nedelja, 23. februar 2014

Trening usposabljanje Urban Green Citizenship , Latvija

Kdaj: 19. - 27. julij 2014
Kje: Latvija (latvijsko podeželje)

Trening usposabljanje je kombinacija neformalnega učenja in praktične izvedbe aktivnosti in pridobivanja dejanskih izkušenj tekom open-air festivala delavnic. Trening usposabljanje je odlična priložnost za prenos izkušenj in učenje učenja z različnimi pristopi mladinskega dela v mestih, kjer prevladuje "zeleni mestni aktivizem".

Rok prijave je do 31. marca 2014.

Dodatne informacije. 

Razpis štipendij v Indiji za študijsko leto 2014/2015

Veleposlaništvo Indije poziva k prijavi na razpise različnih vrst štipendij za slovenske študente, ki bi se v študijskem letu 2014/15 želeli vpisati na dodiplomski, podiplomski oz. doktorski študij v Indiji.

Rok prijave je 10. marec 2014. 

Dodatne informacije. 

petek, 21. februar 2014

Mednarodno krajinsko tekmovanje E-CLIC

Natečaj vabi udeležence, da predložijo v presojo idejo/projekt, ki  temelji na uporabi IKT (informacijskih in komunikacijskih tehnologij) sredstev in orodij, v katerem so se soočili z izzivom za krajino z ozirom na načela Evropske konvencije o krajini. Udeleženci  lahko tekmujejo v eni od treh kategorij (srednješolci, študentje in splošna javnost, ki ima interese v krajini) in osvojijo izlet v Estonijo, kjer bodo imeli možnost predstaviti svojo zamisel in sodelovati na mednarodnem E-CLIC-ovem tekmovanju.

Rok za prijavo na natečaj je 15. april 2014. 
Rok za oddajo projekta je 15. maj 2014.



Natečaj YOUNG BALKAN DESIGNERS 2014

Kdaj: 3. februar - 10. marec 2014

Dvoletni program Young Balkan Designers, ki je namenjen prepoznavanju, spodbujanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov na Balkanu na področju konceptualnega oblikovanja in oblikovanja izdelkov. Program je sestavljen iz regionalnega natečaja (februar - marec 2014), mednarodne potujoče razstave nagrajenih projektov (maj 2014 - februar 2015) in udeležbe na delavnicah ter praktičnih usposabljanjih po regiji (marec 2015 - februar 2016).

Rok prijave je 10. marec 2014 do 23:59. 

Ekskurzija v München

Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM v sodelovanju s Popotniškim združenjem Slovenije organizira strokovno ekskurzijo v München. Ekskurzija bo potekala od 4. do 5. aprila 2014. München velja kot eno dražjih in večjih mest v Nemčiji in kontinentalni Evropi nasploh, zato smo se odločili, da pripravimo kakovosten program, primeren za vsak študentski žep. Prispevek za izvedbo ekskurzije znaša le 65€.

Ekskurzija je namenjena zgolj študentom!

Rok prijave je do 28. februarja 2014.

Dodatne informacije. 


Pripravništvo na Dunaju

Ali bi opravljal/a pripravništvo na Dunaju? Evropska agencija za temeljne pravice išče pripravnika/co za opravljanje plačanega pripravništva za obdobje najmanj 3 in največ 12 mesecev.

Rok za prijavo je 7. marec 2014.
 

Poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskem v letu 2014 za raziskovalce iz RS

Ministrstvo za izobraževanje je na spletni strani objavilo javni poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskem v letu 2014 za raziskovalce iz Republike Slovenije. Mladi, potencialni raziskovalci se lahko prijavijo za tri štipendije za raziskovalno delo pod vodstvom japonskih znanstvenikov na japonskih raziskovalnih inštitutih in univerzah.
 
Rok prijave je 1. april 2014 (pri MIZŠ). 
 

Bolgarski pospeševalnik Eleven vabi slovenske startup-e

Bolgarski Eleven je eden najbolj aktivnih pospeševalnikov v Evropi in hkrati 12-milijonski sklad tveganega kapitala. Eleven je pred kratkim objavil poziv za 6. generacijo startupov, ekipe pa lahko izbirajo med dvema programoma glede na fazo razvoja podjetja, in sicer med Eleven Accelerator Seed Investment in Eleven 100 for Advanced Startups.
 
Rok prijave je 28. februar 2014.
 

četrtek, 20. februar 2014

Evropska komisija je objavila kalkulator za izračunavanje potnih stroškov v projektih

Evropska komisija ja ne spletni strani Erasmus+ objavila kalkulator za izračunavanje razdalj med kraji na podlagi katerega bodo prijavitelji v prijavnem obrazcu zaprosili za povračilo potnih stroškov v projektu.

Kalkulator izračunavanja potnih stroškov.

Prosto delovno mesto Eurodesk koordinatorja

MOVIT razpisuje prosto delovno mesto Eurodesk koordinatorja. 

Eurodesk je dejavnost v okviru programa ERASMUS+, ki je namenjena posredovanju informacij o evropskih politikah na področju mladine, zagotavlja pa tudi informacije o različnih priložnostih za mobilnost mladih z namenom izobraževanja, poklicnega usposabljanja, neformalnega in priložnostnega učenja oziroma možnosti bivanja mladih v drugih državah oz. možnosti bivanja za mlade iz drugih držav v Sloveniji.

Rok za prijavo je 28. februar 2014.

Mladinska izmenjava v Črni gori

Kdaj: 20. - 30. 4. 2014
Kje: Črna Gora

Izmenjava z naslovom Fashion Action se bo odvijala v Črni gori, ki bo potekala med 20. in 30. aprilom. V projektu sodelujejo še mladi iz Črne gore, Makedonije, Poljske, BIH in Italije. Predvsem ste vabljeni tisti, ki vas zanima socialno podjetništvo. Od izbranih udeležencev se pričakuje, da bodo pridoboljena znanja prenesli v lokalno okolje. Prednost imajo udeleženci iz Bele krajine.

Rok prijave 25. februar 2014. 

torek, 18. februar 2014

Srečanja - Evalvacija in promocija Youthpass, Španija

Kdaj? 12.-16. maj 2014
Kje? Fuerteventura, Španija
Kaj? Evalvacija in promocija Youthpassa in drugih izobraževalnih sistemov za evalvacijo kompetenc mladih ljudi

Rok prijave: 30. marec 2014

Trening EuroCity, Turčija

Kdaj? 29. april - 6. maj 2014
Kje? Adrasan, Turčija
Kaj? EuroCity trening naslavlja državljanstvo, aktivno participacijo, mladinske politike, človekove pravice, globalizacijo.

Rok prijave: 17. marec 2014
Tu preberi več.

ponedeljek, 17. februar 2014

Youth@Work III, Turčija

Kdaj? 1.-7. junij 2014
Kje? Kayseri, Turčija
Kaj? Trening Youth@Work III predstavlja nadaljevanje procesa, začetega v letih 2012 in 2013, in želi pomagati pri izobraževalnih procesih in nadaljnih akcijah za zaposljivost mladih.

Rok prijave: 31. marec 2014
Tukaj najdeš več informacij.

Konferenca "Priznajmo neformalno", Slovenija

Vabljeni na konferenco »Priznajmo neformalno«, ki jo organizira Mladinski svet Slovenije v torek, 25. februarja 2014 med 9.30 in 16.00 uro, v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova cesta 16, Ljubljana).

Konferenca »Priznajmo neformalno« je nadaljevanje procesa, začrtanega z mednarodnim simpozijem »Priznavanje in vloga neformalnega izobraževanja«, ki smo ga izvedli oktobra 2013 ter z resolucijo »Priznavanje neformalnega izobraževanja v Sloveniji«, ki je bila sprejeta na simpoziju.

Resolucija govori o 4 nivojih priznavanja neformalnega izobraževanja, in sicer:
- Priznavanje neformalnega izobraževanja v formalnem izobraževanju. 
- Priznavanje neformalnega izobraževanja v gospodarstvu in na trgu dela. 
- Priznavanje neformalnega izobraževanja na sistemski ravni (ministrstva, pravna ureditev). 
- Priznavanje neformalnega izobraževanja v mladinskem sektorju

nedelja, 16. februar 2014

EVS v Indiji

Zavod Voluntariat ponovno Išče prostovoljce med 18. in 30. letom za udeležbo v projektu EVS, tokrat v Indiji pri nevladni organizaciji ETASHA iz New Delhija. 

Prijavnico s CV-jem v angleščini pošljite do 2. marca 2014 na naslov globalno@zavod-voluntariat.si (Katja Celin Yere). Več o projektu najdete tukaj

Greenhouse for Inclusion & Participation, Berlin

Kdaj? 5.-9. maj 2014
Kje? Berlin, Nemčija
Kaj? Konferenca na temo politične participacije v projektih, namenjenih mladim z manj priložnostmi, v okviru novega strateškega partnerstva Mladi v akciji.

Rok prijave: 16. marec 2014

sobota, 15. februar 2014

Inclusion Plus, Ferrera, Italija

Kdaj? 4.-12. april 2014
Kje? Ferrera, Italija
Kaj? Usposabljanje na temo evropske zavesti in možnostih za bolj vključujočo družbo in proti diskriminacijske mladinske projekte z marginaliziranimi skupinami.

Rok prijave: 28. februar 2014
Več na to temo.

ECNL išče višjega pravnega svetovalca



 Več informacij.

petek, 14. februar 2014

Konferenca "Tolerant Europe - defining the obstacles", Makedonija

Kdaj? 7.-12. april 2014
Kje? Skopje, Makedonija
Kaj? Konferenca, ki jo soorganizirata JEF Evropa in JEF Makedonija "Tolerant Europe - defining the obstacles".


Rok prijave: 23. februar 2014
Preberi več.

četrtek, 13. februar 2014

Prostovoljski projekti v Maroku

Te kot država privlači Maroko? Si želiš tam opravljati prostovoljno delo?

Preveri, kaj imajo na voljo!  

Tukaj.

AEGEE je objavil seznam poletnih šol

Vredno ogleda - AEGEE objavlja razpoložljive poletne šole za 2014!
Ogled tukajle!

Delavnice izpolnjevanja razpisov Erasmus+

Prvi letošnji prijavni rok za Erasmus+ je 17. marec, in sicer za Ključni ukrep 1: mobilnost posameznikov na področju izobraževanja, usposabljanja in mladih.
Delavnice izpolnjevanja razpisov bodo potekale v Ljubljani, 18. februarja 2014 (Stavba Slovenijalesa, Dunajska 22 - velika dvorana v pritličju), in sicer:

09:00–11:00 Delavnica za prijavitelje mladinskih izmenjav
11:00–13:30 Delavnica za prijavitelje EVS
14:00–16:00 Delavnica za mobilnost mladinskih delavcev
 
Na delavnice se prijavite na info@mva.si ter ob prijavi obvezno navedete, na katero delavnico se prijavljate (mladinske izmenjave, EVS ali mobilnost mladinskih delavcev).

Rok prijave je petek, 14. februar!

Usposabljanje s področja PR, Ljubljana

Mladinski svet Slovenije tokrat pripravlja usposabljanje za mladinske organizacije na področju odnosov z javnostmi in komuniciranja, ki bo potekalo v 3 sklopih (dve enodnevni srečanji in eno dvodnevno srečanje):

1. sklop – Odnosi z javnostmi, 15. februar 2014, Ljubljana
2. sklop – Digitalni mediji, 22. in 23. februarja 2014, izven Ljubljane (lokacija bo sporočena naknadno)
3. sklop – Kampanja, 1. marec 2014, Ljubljana.

Prijavnice pošljite na priloženem obrazcu do 14. februarja po e-pošti na prijave@mss.si (z zadevo: Usposabljanje odnosi z javnostmi in komuniciranje). Več!

sreda, 12. februar 2014

Platforma Mladi bi radi

Zavod Nefiks je odprl Facebook stran, ki je namenjena temu, da širši skupnosti in odločevalcem predstavijo željo mladih, da se neformalno izobraževanje in znanje upošteva.

"Mladi bi radi:
- da nam v šolah in na fakultetah priznavate neformalno pridobljeno znanje
- da delodajalci upoštevajo neformalno pridobljeno znanje in izkušnje"


Več pa na zgornji povezavi!

Posvet "Izzivi v tujini"

Kdaj: v sredo, 26.2.2014
Ura: od 9.00 do 14.00 ure
Kje: predavalnica 1, Fakulteta za upravo
Več o dogodku.

torek, 11. februar 2014

Delavnica "Medkulturni dialog", Slovenija

Kdaj: 12. februar 2014 (18:00)
Kje: Ljubljana (Cankarjeva 1/II)

Društvo za Združene narode za Slovenijo pripravlja delavnico "Medkulturni dialog", ki se bo izvedla v sredo, 12. februarja 2014, ob 18. uri v prostorih društva (vodja delavnice bo dolgoletna prostovoljka društva Ana Podgornik).


Rok prijave (potrditev udeležbe) je 11. februarja 2014 tukaj.

Razpis za štipendijski program Best of South-East Stipends 2014/15

Steiermärkische Sparkasse Bank in Tehniška Univerzi v Gradcu razpisujeta 1-letni štipendijski program  Best of South-East Stipends 2014/15. Program je namenjen napredovanju in nadaljnjemu izobraževanju predanih diplomantov in študentov, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore in Makedonije. 

Udeleženci programa bodo deležni tako nadaljnjega izobraževanja kot možnosti pridobivanja mednarodnih delovnih izkušenj.
1-letni program se deli na 10-mesečni študija na Tehniški Univerzi Graz in 2-mesečno pripravništvo (julij-avgust) pri pomembnih podjetjih v Gradcu in okolici.


Rok prijave je 14. marec 2014.

nedelja, 9. februar 2014

Trening usposabljanje CitizEN, Češka

Kdaj: 13. - 17. maj 2014
Kje: Češka

Nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira usposabljanje Citizen je namenjeno vsem tistim, ki so že organizirali kakšen (mednarodni) mladinski projekt (ali nameravajo to storiti v bližnji prihodnosti), kot tudi za tiste, ki želijo biti sposobni reševati evropske razsežnosti in državljanstvo skozi njihovo dejansko delo z mladimi.

Rok za prijavo je 12. marec 2014.

Trening usposabljanje v Srbiji

Kdaj: 26. april - 4. maj 2014
Kje: Novi Sad, Srbija

Trening usposabljanje "Increasing Inclusion and Diversity in communities"je namenjen mladinskim delavcem, ki delujejo na področju vključevanja v družbo in kulturne raznolikosti. Tekom usposabljanja je namen vzpsotaviti ideje za nove pobude ali nadgradnje že obstoječih aktivnosti posamičnih organizacij, skupin.

Rok prijave je 22. februar 2014.


Trening usposabljanje v Makedoniji

Kdaj: 10. - 17. april 2014
Kje: Mavrovo, Makedonija

Trening usposabljanje "Role of youth work in dealing with the past"  bo potekalo 7 dni,  s ciljem, da bi razpravljali o vlogi mladinskega dela, odprtih vprašanjih, ki izhajajo iz preteklost, ozaveščali o tem ter se borili proti sovraštvu in nasilju.
 
Rok prijave je 20. februar 2014.
 

Delavnice za pripravo razpisne dokumentacije programa Ustvarjalna Evropa

Kdaj: 14. februar 2014
Kje: Ljubljana (MG+MSUM in KULT3000), Slovenija

Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (Creative Europe Desk – CED) vabi na delavnice za pripravo razpisne dokumentacije prvih razpisov programa Ustvarjalna Evropa.

Da bi bile delavnice za udeležence kar najbolj koristne, vas prosijo, da vsa VPRAŠANJA, povezana s pripravo razpisne dokumentacije, čim prej (najkasneje do roka za prijavo udeležbe na posamezni delavnici) pošljete na naslov info@ced-slovenia.eu.

Rok prijave je 12. februar 2014.

Dodatne informacije.

sobota, 8. februar 2014

Brezplačno usposabljanje: Dober vodja - Razvoj in nadgradnja temeljnih voditeljskih veščin, Slovenija

Kdaj: 27.februar, 11., 20. marec 2014
Kje: Ljubljana, Slovenija (v prostorih CNVOS-a)

Brezplačna delavnica, katere namen je nadgraditi znanja in veščine voditeljstva – kompetence, ki sodelavce kot posameznike in moštvo motivirajo, povežejo, povečajo njihovo učinkovitost in pripravljenost prevzeti odgovornosti.


Rok prijave je 20. februar 2014.

Prijava. 

Trening usposabljanje Outdoor Brings More!, Luksemburg

Kdaj: 18. - 24. maj 2014
Kje: Lultzhausen, Luksemburg

7-dnevno trening usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem ter mladinskim voditeljem, ki bodo tekom usposabljanja opravljali aktivnosti na prostem, kot orodje za razvoj vodstvenih spretnosti v interaktivnem,raznolikem in medkulturnem kontekstu.

Rok prijave je 16. marec 2014.

Dodatne informacije. 

petek, 7. februar 2014

Iskalniki zaposlitvenih priložnosti v tujini

Si iskal-ec/ka prve ali nove zaposlitve, si želiš svoja znanja, kompetence in sposobnosti preizkusiti v tujini...pa ne veš kje iskati?

Iskalniki zaposlitvenih priložnosti:
JobsEurope
Guardian Jobs
EURES
EurActiv JobSite