petek, 31. maj 2013

FEST Training Ground, Portugalska

V portugalskom Espinhu bo v sklopu FEST – New Directors/New Films Festivala letos med 24.6. in 1.7. petič potekal FEST – Training Ground, program delavnic za mlade filmarje iz celega sveta. Poleg delavnic se lahko udeleženci prijavijo tudi za pitching (selekcije ni, prijave odprte do zapolnitve prostih mest) in Filmmakers' Corner, kjer lahko prikažejo svoje filme. 
Kotizacija: 60 € (brez namestitve) in od 90 € naprej (z namestitvijo); uradni jezik je angleščina. 

Rok prijave je 01.06.2013. 

Usposabljanje "European citizenship in youth work", Velika Britanija

Britanska Nacionalna agencija programa Mladi v akciji in razvojni center SALTO organizirata usposabljanje na temo evropskega državljanstva med 23. in 29.09. 2013. Namen usposabljanja je profesionalni razvoj mladinskih delavcev in mladinskih vodij s širitvijo kritičnega razumevanja evropskega državljanstva, s preučevanjem in preizkušanjem njegovega potenciala ter omogočanje prepoznave evropskega državljanstva in njegovega vključevanja v mladinsko delo. 
 
Rok za prijavo je 9. junij 2013!

Za dodatne informacije piši na internationalboard@skis-zveza.si 

Brezplačna kreativna delavnica PHOTOSHOP-a, Ljubljana

Menza pri Koritu, organizira brezplačno delavnico za mlade fotografe med 15. in 29. letom, ki si želijo dodatnih znanj postprodukcije v Photoshopu. Delavnica bo potekala v Menzi pri Koritu med 3. - 7. 6. 2013, od 15. do 17. ure.  Na delavnici se bodo udeleženci spoznali s Photoshop-om, primerom “workflowa”, osnovavmi foto obdelave in naprednejšimi orodji, HDR ter pretvorbo v črno belo. Delavnico vodi Sebastjan Vodušek.
Prijava na mlada.menza@gmail.com.

četrtek, 30. maj 2013

Štipendije za izobraževanje, Italija

Slovenski študentje imajo možnosti pridobiti štipendijo za študij v Italiji, s strani italijanske vlade, za obdobje 3, 6 ali 9 mesecev, z možnostjo podaljšanja naslednje leto. Štipendijo je navoljo za redni študij na dodiplomskih ali podpiplomskih unverzitetnih študijskih programih, za študijske ali raziskovalne projekte na javnih italijanskih raziskovalnih centrih in tudi drugih inštitucijah. 

Dodatne informacije dostopne tukaj.

Rok prijave do 31.05.2013.

sreda, 29. maj 2013

Poletna šola vizualne etnografije, Slovenija

Avdiovizualni laboratorij Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU prireja »Poletno šolo vizualne etnografije«, ki bo potekala od 06. 07. do 14.07.2013, v Ljubljani. Namen poletne šole je neformalno usposabljanje na področju sodobnih metod snemanja avdiovizalnega gradive, analize in montaže. Dogodek je namenjen dijakom, študentom, muzealcem, mentorjem in raziskovalcem, ki bi pri svojem delu želeli uporabljati vizualna gradiva, ki si ga bodo izdelali sami. 

Kotizacija za študente je 50€, za ostale pa 90€. Rok prijave je 14. 06. 2013 na prijavnici.

 

nedelja, 26. maj 2013

Trening v obliki televizijske oddaje v Avstriji

Kdaj: 9. september - 13. september 2013
Kje: Innsbruck, Avstrija


Udeleženci bodo na treningu obravnavali predvsem tematiko vključenosti in položaja mladih. Trening bo potekal v televizijskem studiu, kjer bodo udeleženci razpravljali o določenih problematikah v obliki pogovorne ali informativne TV oddaje. Udeleženci se bodo seznali tudi z vsemi novostmi programa Mladi v Akciji ter prihajajočega programa Erasmus for All.


Rok prijave: 20. junij 2013


Več informacij!

Trening za izboljšanje promocije in marketinga v Pragi


Kdaj: 10. september - 15. september 2013
Kje: Praga, Češka


Trening je namenjen predvsem predstavnikom nevladnih organizacij, ki želijo zvišati prepoznavnost in uspešnost lastne organizacije. Na treningu se boste naučili, kako uporabljati socialna omrežja za izboljšanje promocije in marketinga svoje organizacije. Udeleženci se bodo naučili tudi načrtovanja komunikacijskih strategij ter uporabe DEOR tehnike za potrebe lastnih projektov.

Rok prijave: 8. julij 2013

Več informacij najdeš tukaj.

petek, 24. maj 2013

Trening v Estoniji na temo animacijskih tehnik

Kdaj: 9. julij - 18. julij 2013
Kje: Parnu, Estonija

Trening je namenjen mladim, ki želijo zvišati raven znanja s področij aktivne participacije, diskriminacije, korupcije, globalne soodvisnosti, socialne pravičnosti in izključenosti. Udeleženci se bodo naučili tudi praktičnih veščin v ulični animaciji, kot so na primer flashmob-i in ulične predstave.

Rok prijave: 7. junij 2013

Več informacij tukaj!

četrtek, 23. maj 2013

Priložnosti za mladinsko izmenjavo v Italiji

Zavod Voluntariat skupaj s partnerjema iz Italije organizira v poletnem času dve mladinski izmenjavi;
Mladinska izmenjava How to survive in the European job market bo potekala med 23.06. in 03.07. v Benetkah. V sklopu mladinske izmenjave bodo mladi izmenjali izkušnje pri iskanju zaposlitve v času mednarodne gospodarske krize.
Rimu bo med 18. in 27.07. potekala izmenjava Circus for Rights, kjer bodo mladi udeleženci spoznavali različne cirkuške veščine in spregovorili o aktivnem državljanstvu ter vključevanju ranljivih skupin. Pri izmenjavi lahko sodelujejo tudi mladi od 15. leta dalje!
Za več informacij in prijavo pišite do 25.05. na programi@zavod-voluntariat.si!

Več info tukaj.

Organizacija iz Albanije išče projektne partnerje na temo človekovih pravic

Nevladna organizacija iz Albanije, ki deluje na področju človekovih pravic, išče projektne partnerje, s katerimi bi lahko razvijali projekte, ki bi kandidirali za podporo programa Evropa za državljane.
Zaenkrat nimajo v mislih nobene specifične akcije, tema projektov pa bi bila človekove pravice in enakost. Organizacija še nima kapacitet, da bi prijavljala projekte kot vodilni partner, želijo pa si sodelovati kot partnerji v projektih.
Kontaktirate jih lahko na: omsa.albania@gmail.com
Več informacij tukaj.

Seminar v Estoniji na temo migracij

Kdaj: 28. junij 2013 - 7. julij 2013
Kje: Estonija

Izobraževalni seminar na temo migracij in mobilnosti v Evropi ter, kako le-te vplivajo na mlade in delo mladih v Evropi. Na seminarju bodo udeleženci spoznali različne dimenzije migracij, teoretični okvir migracijskih trendov v Evropi ter globalni vpliv migracij. Udeleženci si bojo izmenjali tudi primere dobrih praks na področju mladinskega dela, ki je povezan s problemom migracij in mobilnosti. Spoznali bodo tudi aktualne politike EU povezane z migracijami in mobilnostjo. Cilj seminarja je med drugim tudi povezovanje evropskih mladinskih organizacij, ki promovirajo mobilnost mladih ter vključevanje imigrantov v delovno okolje.

Za več informacij, klikni tukaj.

ponedeljek, 20. maj 2013

Mednarodni trening “Sporting young citizens”, Portugalska

Trening je namenjen mladinskim voditeljem, trenerjem, prostovoljcem in vodjem projektov, ki jih zanima uporaba športa in fizičnih aktivnosti kot orodja za povečanje aktivne participacije in vključenosti mladih z manj priložnosti. Trening bo potekal med 7. in 13. 7. 2013 na Portugalskem. Rok prijave je 28. 5. 2013!

Več na povezavi.

Trening vodenja projektov na Irskem

Cilj treninga je udeležence seznaniti z različnimi vsebinami in orodji o tem kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo v okviru programa Mladi v akciji. Mednarodni trening Youth Take the Lead bo potekal med 9. in 16. septembrom na Irskem. Rok prijave je 25. 5. 2013!

Več na povezavi.

Okrogla miza "Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?"

Mladinski svet Slovenije vabi 21. maja 2013 ob 18.00 uri v Knjižnico Bežigrad (Einspielerjeva ulica 1) v Ljubljani na okroglo mizo na temo participacije mladih z naslovom »Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?«. 

Več na povezavi.

Natečaj za najboljši raziskovalni projekt s področja IKT

V okviru IKT dogodka v Evropi Evropska komisija vabi mlade študente z inovativnimi raziskovalni projekti s področja informacijsko- komunikacijskih tehnologij, da svoj projekt predstavijo na dogodku “ICT 2013 – Crete, Connect, Grow”, ki bo potekal v Vilni v Litvi od 6. do 8. novembra 2013 in se bo osredotočal na Horizon 2020 – EU okvirni program za raziskave in inovacije za obdobje 2014-2020. Rok za prijavo je 5. junij 2013! 

Več na povezavi.

Posvet "Socialno podjetništvo v Sloveniji"

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje organizira v ponedeljek, 27. maja 2013, v dvorani Državnega sveta RS posvet z naslovom Socialno podjetništvo v Sloveniji. Posvet se bo začel ob 9:30 uri z registracijo udeležencev in bo trajal do 12:45 ure.

Več na povezavi.

Festival Migrantskega Filma išče prostovoljce

Četrta edicija Festivala Migrantskega Filma, ki ga med 10. in 21. junijem gverilsko in v skladu s tematiko na več lokacijah po Sloveniji organizirata Zavod Voluntariat in Slovenska Filantropija, išče nove sodelavce in sodelavke. 

Več na povezavi.

sobota, 18. maj 2013

Usposabljanje "GET IN NET", Romunija

Romunska nacionalna agencija programa Mladi v akciji v sodelovanju s podpornim centrom SALTO Participation organizira usposabljanje, s katerim želi izboljšati mednarodno sodelovanje in postopno povečati kvaliteto transnacionalnih mladinskih pobud. Osrednja tema usposabljanja bo mladinsko učenje podjetništva.

Rok za prijavo je 27. maj 2013! 

Več informacij na povezavi.

Usposabljanje 'Peace In + Peace Out = Sustainable World Peace', Belgija

Kdaj? 11.-16.10.2013
Kje? Lede, Belgija
Število udeležencev: 20-30
Organizator: Peace Revolution
Rok prijave: 1.7.2013

Usposabljanje je namenjeno delavcem v mladinskem sektorju, ki jih zanima izobraževanje o miru in ki se želijo naučiti in odkrivati samorazvoj.

Več informacij na povezavi.


petek, 17. maj 2013

Seminar "Get Ready4Youth Entrepreneurship", Italija

Kdaj 21.-26. oktober 2013
Število udeležencev: 30 (iz držav programa Mladi v akciji)
Organizator:SALTO Participation (SALTO)
Rok prijave: 16.7.2013

Seminar bo temeljil na izmenjavi dobrih praks predhodnih koristnikov mladinskih projektov, ki bodo služili kot vzorniki in bodo delili svoje izkušnje s sedanjimi in prihodnjimi koristniki. Poudarek je na odkrivanju konkretnih načinov v sklopu katerih lahko delavci v mladinskem sektorju nudijo podporo mladim pri ustvarjanju lastnega podjetja.

Več na povezavi.


torek, 14. maj 2013

Bazar nevladnih organizacij v Črnomlju

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – Regijski NVO center v sodelovanju z Mladinskim centrom BIT Črnomelj poziva društva in zasebne zavode k prijavi za sodelovanje na Bazarju nevladnih organizacij v Črnomlju, ki bo potekal v petek, 24. maja 2013, od 15. do 18. ure, na Čardaku (igrišče pri blokih) v Črnomlju. 

Rok za prijavo je 15. 5. 2013! 

Več informacij na povezavi.

Delavnica "Business Communication"

Kdaj? 20. maj 2013 ob 17.00
Kje? Tržaška 42, Ljubljana (prostori Zveze ŠKIS)
 
Predavateljica Kelly Gomes Pereira ima več kot 4 leta izkušenj na področju odnosov z javnosmi in komunikacije (link). Delavnica bo osredotočena na različne vidike poslovnega komuniciranja, odnosov z javnostmi, strategije in na samopromocijo.
 
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Rok prijave: 18.5.2013 na daniela.nunes@skis-zveza.si


ponedeljek, 13. maj 2013

Mednarodni festival "Play with me", Slovenija

Konec maja bo že sedmo leto Zavod Janeza Levca gostil mednarodni festival "Play with me". Festival je namenjen otrokom in mladim, ki želijo govoriti o stereotipih, predsodkih, vključenosti in neformalnim metodam izobraževanja.

Če želiš v okviru festivala sodelovati kot prostovoljec, si več informacij preberi na povezavi (link).

Rok za prijavo: 20. maj 2013




Usposabljanje "FWD: Train your leader!", Moldavija

Kdaj? 3.-9.7.2013
Kje?Chisinau, Vadul lui Voda, Moldavija
Število udeležencev: 24
Organizator: Association of International Volunteering from Moldova

Rok prijave: 1.6.2013

Ideja projekta je zasnovana na principu FWD (forwarded) - posredovanje sporočil, znanja in idej na nove prostovljce in aktiviste.

Več informacij na povezavi.

nedelja, 12. maj 2013

Izmenajve študentov z Južno Korejo

Program DUO-Korea sponzorira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in tehnologije Koreje s ciljem promocije kontinuirane in uravnotežene izmenjave študentov med Korejo in drugimi državami članicami ASEM (Asia Europe Meeting).

Rok za sprejemanje prijav je med 29. aprilom in 28.majem 2013.

Več informacij na povezavi.

Evropsko jezikovno priznanje

Evropsko jezikovno priznanje (EJP) je nagrada, ki se podeljuje najbolj inovativnim projektom na področju poučevanja in učenja jezikov.

V pobudi lahko sodelujejo vsi, ki izvajajo projekt, ki ustreza ciljem pobude. Prijavi se lahko tekoče ali že zaključene projekte, le-ti so lahko nacionalni, regionalni ali izvedeni s podporo programov Evropskih skupnosti ali drugih mednarodnih programov.

Rok prijave: 20.5.2013
Več informacij na povezavi.

Nagradni natečaj za diplomske, magistrske, doktorske naloge

Univerza v Ljubljani je objavila nagradni natečaj za diplomske, magistrske ali doktorske naloge študentov članic Univerze v Ljubljani, z uporabo ESRI programskih orodij, za študijsko leto 2012/2013, ki ga organizirata Univerza v Ljubljani in podjetje GDi GISDATA d.o.o., Ljubljana.

Rok za prijavo: 28.6.2013

Več informacij na povezavi.

Razpis United Nations Volunteers za slovenske državljane v okviru misije na Zelenortskih otokih

V okviru UNV (United Nations Volonteers) misije na Zelonortskih otokih je do 26. maja 2013 odprt razpis za prostovolko/prostovoljca, slovenskega državljana.

Pogoje razpisa in postopek prijave najdete na povezavi.

Za dodatne informacije in pomoč se lahko obrnete na ga. Lidijo Dravec, Sektor za izvajanje mednarodnega razvoja sodelovanja in humanitarne pomoči, Ministrstvo za zunanje zadeve RS; lidija.dravec@gov.si

Usposabljanje "Multi-culti leader project", Ukrajina

Kdaj? 17-23 Junij 2013
Kje? Crimea, Ukrajina
Število udeležencev: 25
Organizator: IVO "SVIT-Ukraine"
Rok prijave: 20.5.2013

Vodenje, dinamika skupine, medkulturno učenje, komuniciranje z lokalno skupnostjo, učna dimenzija, mednarodni projekt - vse kar morate vedeti in kako voditi mednarodni projekt, tabor ali izmenjavo.

Več informacij na povezavi.

Strokovni posvet: Pomen in beleženje neformalnega znanja in izkušenj

Kdaj? torek, 14.5.2013 
Kje? Prostori POSLOVNE HIŠE UNIJA d.o.o. - Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije vas organizator dogodka vljudno prosi, da svojo udeležbo potrdite na e-naslov: karierna.orientacija@gmail.com.

Za več informacij glede programa pišite na internationalboard@skis-zveza.si.

sobota, 11. maj 2013

6. mednarodna simulacija Združenih narodov, Slovenija

Študente, ki se zanimate za delovanje Združenih narodov ter iskanje rešitev za aktualna mednarodna vprašanja vabimo, da prevzamete vlogo delegatov na 6. SiMUN-u, ki bo potekalod 23. do 27. Septembra 2013 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Prijava na SiMUN do 16. junija 2013.

Dodatne informacije tukaj.


petek, 10. maj 2013

Natečaj na temo evropskega državljanstva

Zavod MOVIT (Nacionalna agencija programa Mladi v akciji, Informacijska pisarna programa Evropa za državljane in Infoservis Eurodesk) organizira natečaj na temo evropskega državljanstva v dveh kategorijah:
-fotografija
- kratek razmislek

Namen natečaja je spodbuditi posameznike ali organizacije, še posebej
mlade, da:
- s fotografijami predstavijo svoja videnja, razmišljanja in opažanja,
povezana z evropskim državljanstvom,
- v kratkem razmisleku povzamejo svoje refleksije na temo evropskega
državljanstva.

V vsaki kategoriji bomo izbrali po en najboljši prispevek in ga nagradili z darilnim bonom za potovanje z InterRailom v vrednosti 120 eur, drugouvrščeni pa bodo prejeli bon za popust za potovanje z vlakom za dve
osebi. (Bone Interrail so delno sofinancirale Slovenske železnice, ki podarjajo tudi bone za popust za potovanje z vlakom).

Po pet najboljših izdelkov iz vsake kategorije bo razstavljenih na razstavi na Mladinstivalu, festivalu mladinskega dela 31. maja na Ljubljanskem gradu.

Rok za prijavo je 9. maj 2013!

Svoje prispevke pošljite na info@mva.si. (Link: info@mva.si )

Več informacij na povezavi.

Usposabljanje "OUTDOOR BRINGS MORE!", Slovenija

Usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem in voditeljem, ki želijo izboljšati svoje kompetence na področju uporabe (športnih) aktivnosti na prostem pri delu z mladimi, še posebej na temo participacije in
aktivnega državljanstva v projektih mladinskih izmenjav v okviru programa Mladi v akciji.

Rok za prijavo je 1. junij 2013!

Več informacij na povezavi.

PBA "Building New Energy: Job and Active Citizenship", Italija

Kdaj? 4.-9.6.2013
Kje? Lecce, Italija
Število udeležencev:24 (iz držav članic EU)
Rok prijave: 18.5.2013

Cilj PBA je ustvariti omrežje med nevladnimi organizacijami za namene izboljšanja zaposlitvenih možnosti v evropski perspektivi.

Več informacij na povezavi.

četrtek, 9. maj 2013

Usposabljanje "To live is to learn" na Nizozemskem

Kdaj?18-24 September 2013 
Kje? Arnhem, Nizozemska
Število udeležencev: 25 (države programa Mladi v akciji)
Rok prijave: 1.7.2013

Usposabljanje bo temeljilo na SDL tehniki (self-directed learning). Namen usposabljanja:
- izkusiti SDL tehniko skozi oči učenca,
- deliti izkušnje, ideje, poglede, svome in izzive povezane s tehniko SDL,
- okrepiti pomembnost tehnike SDL,
- prenesti tehniko SDL v vsakdanje življenje.
 
Več informacij na povezavi.

Pripravništvo pri EUNIC

Slovensko veleposlaništvo v ZDA je objavilo razpis EUNIC Washington, ki ponuja možnost stažiranja za dobo od treh do petih mesecev. Razpis bo najbližje študentom družboslovja, saj zahteva poznavanje osrednjih tem iz kulturnega menedžmenta.

Več informacij na povezavi.

Pripravništvo pri CEC

CEC European Managers razpisuje plačano prakso, ki zahteva poznavanje evropskih zadev in znanje tujih jezikov. Praksa se prične v poletnih mesecih, rok za prijavo je 10. maj.

Več informacij na povezavi.

Poletna šola novinarstva

Karlova univerza v Pragi razpisuje poletno šolo na temo razumevanja novinarskega prostora v centralni in vzhodni Evropi.

Več na povezavi.

Štipendije Rochus in Beatrice Mummert

Fundacija Rochus in Beatrice Mummert podeljuje štipendije za študij ekonomije, inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved novi generaciji bodočih top menedžerjev iz držav srednje in jugovzhodne Evrope.

Več na povezavi.

Predavanje "Možnosti financiranja projektov v programu Evropa za državljane"

Evropski informacijski center za civilno družbo v sodelovanju z Stičiščem NVO osrednje Slovenije vabi na predavanje "Možnosti financiranja projektov v programu Evropa za državljane". Potekalo bo v petek, 10. maja 2013, ob 17.00 uri, v Centru Ivana Hribarj- dvorana Marjane Ručigaj, Ljubljanska c. 12f, Trzin. 

Več na povezavi.

Študijski obisk na Finskem

Zavod MOVIT organizira študijski obisk na Finsko, katerega namen je spoznati razvoj in ukrepe lokalnih mladinskih politik na Finskem ter izmenjati izkušnje na tem področju z nekaterimi uspešnimi finskimi lokalnimi skupnostmi. Rok za prijavo je 15. maj 2013! 

Več na povezavi.

Brezplačno usposabljanje: strateško načrtovanje

Strateški načrt je dokument, v katerem organizacija opredeli svoje vrednote, poslanstvo, vizijo in izzive za naslednjih nekaj let. Večina nevladnih organizacij zaradi svoje majhnosti in kroničnega pomanjkanja človeških virov daje prednost operativnemu izvajanju projektov pred vprašanji dolgoročne strategije. Pa vendar se lahko prav z izbiro prave strategije v nekaj letih razvijejo v pomembne, inovativne in vplivne akterje na svojem področju.
Zato se delavnica (23. 5., 29. 5. in 6. 6. 2013) posveča vodenju procesa strateškega načrtovanja v nevladni organizaciji. Ob pomoči mentorja ponuja znanja, kako v proces načrtovanja vplesti ključne osebe, kako izčistiti svoje poslanstvo, kako si zastaviti izzivalno vizijo ter kako poiskati prave, ambiciozne in hkrati uresničljive strateške cilje.

Informacije in prijava: 01 542 14 22, info@cnvos.si, več informacij in E-PRIJAVA

ponedeljek, 6. maj 2013

Delavnica o Youthpassu - za prostovoljce, mentorje in koordinatorje, Ljubljana


Delavnica "Making youthpass a powerful tool for 2013 job market! Take advantage of your skills!!" je priporočena vsem vpetim v EVS akciji programa Mladi v Akciji. Odvijala se bo 13. maja 2013 med 15 - 18. uro.
Delavnica je brezplačna. 




Prijave možne do 9. maja 2013 do 00.00. Prijavite se na daniela.nunes@skis-zveza.si

Bolgarski večer na Zvezi ŠKIS

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS pripravlja Bolgarski večer, kjer bomo gostili Sophyio, EVS prostovoljko Zavoda Voluntariat iz Ljubljane, ki nam bo predstavila družbeni in kulturni vidik na njeno državo, kot tudi priložnosti v Bolgariji in njihov način študentskega organiziranja.

Pridružite se nam na Zvezi ŠKIS 13. maja ob 19.00, vaše prijave pa bomo veseli do 10. maja na daniela.nunes@skis-zveza.si!

1. državljanski vrh v senci

Kaj? 1. državljanski vrh v senci
Zakaj? Da bi skupaj zbrali izobražence, praktike in aktiviste iz različnih sektorjev - kulture, razvoja, izobraževanja, okolja, zdravja, človekovih pravic, pravic žensk - ki bodo razpravljali o prihodnosti Evrope.
Kdaj? 24.-25. junij 2013
Kje? Bruselj

Rok za prijavo: 14. maj 2013
Za več informacij nam piši na internationalboard@skis-zveza.si!

Okrogla miza o slovenskem družbeno-kulturnem prostoru

V torek, 7. maja 2013,  na sedežu SAZU (Novi trg 3) ob 16. uri Slovensko panevropsko gibanje v sodelovanju s slovensko akademijo znanosti in umetnosti (SAZU) organizira pogovor o temi Slovenski družbeno-kulturni prostor v evropskem kontekstu.

Govorniki bodo:
– Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije
– akad. dr. Jože Trontelj, predsednik SAZU
– akad. dr. Peter Štih, Razred za zgodovinske in družbene vede SAZU
– prof. dr. Milan Bufon, Univerza na Primorskem
– mag. Laris Gaiser, predsednik Slovenskega panevropskega gibanja

Štipendija za študij trajnostnega razvoja gora

Kje? University of the Highlands and Islands, Scotland
Kdaj? od septembra 2013 dalje, program traja 4 leta.
Prijavi se z obrazcem do 27. maja 2013.

Preberi več o tem ali pa nas kontaktiraj na internationalboard@skis-zveza.si!

nedelja, 5. maj 2013

Trening o zaposljivosti v Turčiji

Kje? Adrasan, Antalya, Turčija
Kdaj? 10.-15. junij 2013
Kaj? "Brick in the wall" - The Keys for Employability and Volunteering
Cilj treninga je raziskati, kako neformalno izobraževanje krepi kometence mladih, jih opolnomoči in veča samozavest pri iskanju službe.

Rok za prijavo: 12. maj 2013

Seminar o EVS v Estoniji

Kje? Talin, Estonija
Kdaj? 12.-15. junij 2013
Kaj? EVS - neformalna dodana vrednost v formalnem kontekstu

Kakšni so vrednost, izzivi in možnosti Evropske prostovoljne službe v formalnih izobraževalnih institucijah? Iskali bomo različne poglede na sodelovanje med neformalnim in formalnim izobraževanjem v povezavi z Evropsko prostovoljno službo.

Rok za prijavo: 12. maj 2013

sobota, 4. maj 2013

Seminar "Inovativno učenje" na Slovaškem

Kje? Slovaška
Kdaj? 20. - 22. junij 2013
Kdo? Mladinski delavci, trenerji, zaposlovalci, študenti pedagoških smeri
Rok prijave: 8. maj 2013

Cilj seminarja je promovirati neformalno izobraževnje pri mladinskem delu in ga bolje povezati s trenutnimi izzivi, s katerimi se soočajo mladi ljudje - pri zaposlovanju, v lokalni skupnosti,...

Trening "Eco freakshow" v Španiji

Kje? Sabadell, Španija
Kdaj? 27. maj - 2. junij 2013
Kdo? Mladinski delavci, socialni delavci, igralci, plesalci, kreativni in družabni ljudje nad 20 let.
Rok prijave: 5. maj 2013

Socialna vključenost in razvoj projektov preko gledališča in cirkuških aktivnosti! Trening je namenjen razvoju delovnih inštrumentov v polju družbeno-kulturnega dela z mladostniki, ki bodo pozneje uporabljeni v lokalnih okoljih udeležencev.

Trening o medverskem dialogu v Ukrajini

Kje? Lviv, Ukrajina
Kdaj? 23.-28. junij 2013
Kdo? Mladinski delavci, mladinski voditelji z izkušnjami v mladinskih projektih, stari nad 18 let
Rok prijave: 5. maj 2013
Kako vključiti mlade v medverski dialog in kako delati z mladimi z različnimi kulturnimi ozadji?

Natečaj na temo evropskega državljanstva

Ne pozabi na natečaj, ki ga Zavod MOVIT organizira  na temo evropskega državljanstva v dveh kategorijah:
-fotografija
- kratek razmislek

V vsaki kategoriji bomo izbrali po en najboljši prispevek in ga nagradili z darilnim bonom za potovanje z InterRailom v vrednosti 120 eur, drugouvrščeni pa bodo prejeli bon za popust za potovanje z vlakom za dve osebi. Po pet najboljših izdelkov iz vsake kategorije bo razstavljenih na
razstavi na Mladinstivalu, festivalu mladinskega dela 31. maja na Ljubljanskem gradu.

Rok za prijavo: 9. maj 2013
Podrobnejše informacije najdeš tu.

Študijski obisk na Finskem

Kaj? "Mladinsko delo in mladinska politika v finskih lokalnih skupnostih
Kdaj? 4.-7. junij 2013
Kdo? predstavniki občin, ki so zainteresirane za razvoj mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni ter želijo s finskimi kolegi izmenjati izkušnje in jim bodisi predstaviti svoje dobre prakse bodisi spoznati njihov

Kotizacija: 200€
Rok za prijavo: 15. maj 2013

Zavod MOVIT organizira študijski obisk na Finsko za predstavnike občin, katerega namen je spoznati razvoj in ukrepe lokalnih mladinskih politik na Finskem ter izmenjati izkušnje na tem področju z nekaterimi uspešnimi finskimi lokalnimi skupnostmi.

Preberi več.